Meditació en família

meditacio en familia

El benestar del nucli familiar és una part important en el benestar de la societat i del món. Les famílies estan cada vegada més separades, fins i tot vivint dins d'una mateixa casa.
La meditació és una pràctica que aporta pau i equilibri en nosaltres, en la nostra família i en el nostre entorn. Dins de la paraula meditació s'inclouen diferents tècniques com són la respiració, la relaxació o la visualització, que ens permeten aconseguir d'una forma senzilla un estat meditatiu en la nostra vida diària.
Quan introduïm la meditació com a activitat en família, ajudem a fer de la nostra llar un refugi on tots puguem créixer i desenvolupar-nos, millorant els nostres vincles i comunicació.
Els pares són les persones que els nens tenen com a referència, és important tenir sempre present això. Així que si ells veuen com alguna cosa habitual parar, respirar i tenir un moment per al silenci els estarem donant un gran regal que els acompanyarà sempre.
Els beneficis per als nostres fills són varis. A nivell somàtic es regulen molt més tots el seu òrgans, les seves capacitats cardiovasculars i el seu desenvolupament neurològic. De cara a les seves habilitats cognitives, el nen que aprèn a meditar, desenvolupa totes les seves competències intel·lectuals com el sentit cognitiu: millora l'atenció, la capacitat d'abstracció, de lògica, de càlcul, etc.
D'altra banda, qualsevol altra activitat que el nen desenvolupi, ja sigui esportiva, creativa, artística o social, es veure beneficiada de la pràctica de la meditació pel que podem afirmar que desenvolupa totes les habilitats individuals, tant les psicomotrius i intel·lectuals.
A més, el nen que medita, que escolta les seves emocions, va a desenvolupar les seves habilitats socials, va aprendre a conèixer els seus límits, les seves capacitats, aprendrà a perdonar-se a si mateix, als altres, a desenvolupar l'assertivitat i l'empatia.

Des del Raconet dels emocions volem oferir un espai on poder aprendre i compartir en família, un temps on ens submergirem en un oasi de pau i tranquil·litat donant pautes als adults i als nens para entre tots, i a mesura que aneu practicant, crear aquest espai en la vostra llar.
Practicarem diferents tipus i maneres de respirar, diferents tècniques de relaxació, creació d'espais autèntics on compartir, ..
Aquesta activitat compartida amb la vostra família aporta molts beneficis, entre ells:

  • Calma i tranquil·litat.
  • Concentració, claredat i ordre mental.
  • Millorar el rendiment de les activitats diàries.
  • Gestió emocional (ràbia, pors, inseguretats, baixa autoestima,…)
  • Disminució de l'estrès.
  • Potenciar la comunicació a tots els nivells.

Més informació