Teatre per a avis

teatre avis

Participar en un grup de teatre és una de les millors opcions que tenen les persones grans que volen envellir de forma activa gaudint d'una bona qualitat de vida, tant física, mental i social.
Avui en dia les persones arriben a la tercera edat repletes d'energia i amb ganes d'aprofitar el temps del que disposen després de la jubilació. Si el que busques és mantenir-te actiu, divertir-te, riure molt, conèixer gent i gaudir d'un bon estat físic i mental, apuntar-te a aquest grup de teatre, és una de les millors opcions que existeix.


Promoure la salut mental en la tercera edat
Quan es parla de salut mental no cal pensar únicament en la prevenció o tractament de malalties mentals, ja que com indica l'Organització Mundial de la Salut és un estat de benestar en el qual la persona es realitza i és capaç de fer front a l'estrès normal de la vida. Per promocionar aquesta salut mental és fonamental realitzar accions que fomentin aquest benestar, i que afavoreixin gaudir d'una vida satisfactòria, agradable i productiva. Això és especialment important en arribar a la tercera edat perquè es donen molts casos de persones que pensen que ja no són productives i necessaries, ni per a la societat ni per a la seva pròpia família, la qual cosa els porta a prendre una actitud més passiva davant la vida i a aïllar-se, una cosa totalment contraproduent per a la seva salut.
Amb l'objectiu de no arribar a aquesta situació és important buscar una activitat, o ocupació que ens diverteixi, ens faci sentir útil, que fomenti la relació amb altres persones, com pot ser el teatre.


Exercita cos i ment en el teatre
Són múltiples els estudis que demostren que mantenir la ment activa és una mesura de prevenció davant de certes malalties, com a alzheimer o el pakinson
Aquesta és una de les raons pels quals els metges recomanen als adults i a les persones que es jubilen que continuïn mantenint la seva ment activa, per aquesta raó és molt important el participar en un grup de teatre. Formar part d'un d'ells t'obliga, alhora que et diverteixes, a llegir i estudiar constanment el guió, has de fer un esforç per recordar i expressar d'una forma concreta la teva part, i has d'estar atent al diàleg de la resta d'actors i a estar en un estat lleu d'alerta per intervenir al moment adequat.

Més informació