El Raconet de les Emocions

La intel.ligència emocional, l'autèntica clau per ser feliç

AROMATERÀPIA

L'Aromateràpia és una disciplina terapèutica que aprofita les propietats dels olis essencials extrets de les plantes aromàtiques, per a restablir l'equilibri i harmonia del cos i de la ment per a benefici de la nostra salut i bellesa.

La paraula "aroma" significa olor dolça, i "teràpia", tractament dissenyat per a curar.

A diferència d'altres teràpies, el potencial curatiu de l'Aromateràpia procedeix de la seva capacitat per a promoure la relaxació i, al mateix temps, generar una sensació d'alegria o tranquil·litat en el receptor.

L'aromateràpia no reemplaça a la medicina tradicional sinó que l'acompanya i fa que els seus efectes siguin més ràpids i duradors perquè arribin a l'arrel emocional despertant les nostres pròpies energies de curació.

Ajuda a eliminar els efectes desagradables o tòxics dels tractaments al·lopàtics necessaris. Ens harmonitza i ens enforteix per a posar "de la nostra part" l'energia necessària per a la curació.

L'Aromateràpia es considera com el llenguatge de l'ànima: allò que el nostre cervell percep a través de l'olfacte, ho situa en l'àrea de les percepcions espirituals, harmonitzant el nostre cos energètic i accedint d'aquesta manera a la regulació de l'àrea física que necessita ser reconstituïda.

Les recerques han demostrat que les persones responen a les olors a un nivell emocional superior al dels altres sentits. Una aroma pot desencadenar tota una successió de records quasi oblidats – la zona del cervell associada amb l'olor és la mateixa que la de la memòria. La regió olfactòria és l'únic lloc del nostre cos on el sistema central està relacionat estretament amb el món exterior, d'aquesta manera, els estímuls olfactoris arriben directament a les centrals de connexions més internes del nostre cervell. Les neurones de la regió olfactòria són neurones sensitives primàries i formen part de les neurones cerebrals.

D'altra banda, quan es fa olor alguna cosa s'evoca la memòria emocional, es pot relacionar les emocions. Així, la memòria associativa d'aromes i situacions generen l'aprofitament dels olis per a ús terapèutic, doncs la consciència registra l'aroma amb l'ambientació. Alguns olis tenen la propietat de transformar i equilibrar les nostres emocions, reduint l'ansietat, la depressió o la fatiga mental.

La aromaterapia actua sobre els plànols subtils per això ajuda a la meditació, visualitzacions, concentració i a totes aquelles tècniques destinades a cercar l'equilibri i harmonia interior.